Löydä paras vippi – Vertaile ja säästä

Vippi on nykyaikainen laina, joka on kätevä ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen. Voit lainata jopa tuhansia euroja helposti netissä! Pikalaina sopii arjen yllättävien menojen että suunnitelmallisempien hankintojen toteuttamiseen. Käytä rahat mihin tahansa haluat – lainanantaja ei kysele lainasi käyttökohdetta! Luottojen ehdoissa on suuria eroja, joten ei ole yhdentekevää, mistä vipin otat. Vertailemalla säästät aikaa ja rahaa!

Uusi! Tarvitset rahaa sitten hätätilanteeseen tai merkittävään elämäntapahtumaan, AskFinon avulla voit etsiä ja verrata lainanantajia ilmaiseksi, jotta voit lainata rahaa luottavaisin mielin.

Vertaa nyt

Vippi on helppo ja nopea ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen. Se tunnetaan myös nimillä pienlaina, pikalaina, pikaluotto ja pikavippi, ja se on luonteeltaan lyhytaikainen, vakuudeton kulutusluotto. Vipin suuruus vaihtelee muutamista kymmenistä euroista muutamiin tuhansiin euroihin. Pikalainaa voi hakea kätevästi verkossa tai tekstiviestitse mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Myönnettyjä lainoja maksetaan asiakkaiden pankkitileille kuitenkin yleensä vain palveluiden aukioloaikoina, tyypillisesti klo 7–23.

Erilaisia pienlainapalveluja ja rahoituslaitoksia on markkinoilla valtava määrä, ja toisinaan sopivan lainatuotteen etsiminen voi olla kuluttajalle erittäin haastavaa. Vertailu vie paljon aikaa, ja kuluttajan näkökulmasta aika on rahaa. Me olemme tehneet lainojen vertailusta helppoa ja nopeaa. Laadukkaan vertailumme avulla juuri sinulle sopivan pikavipin löytäminen on helppoa ja nopeaa.

Vippi sopii tilapäiseksi rahoitusvaihtoehdoksi kaikille siviilisäädystä tai koulutustasosta riippumatta. On hyvä kuitenkin muistaa, että muutamat henkilökohtaiset tietosi saattavat vaikuttaa sinulle myönnettävän luoton määrään, laina-aikaan sekä muihin tekijöihin, kuten lainan korkoon. Lähtökohtaisesti kaikki lainan myöntämiselle asetetut ehdot täyttävillä hakijoilla on mahdollisuus saada myönteinen luottopäätös.

Ennen luoton hakemista kannattaa kuitenkin tarkkaan pohtia, miten suuri vippi sopii juuri sinun tarpeisiisi. Kannattaa myös miettiä, tarvitsetko mahdollisesti myöhemmin lisää luottoa samaan tai johonkin muuhun käyttötarkoitukseen. Tällaisessa tapauksessa jatkuvaluonteinen kulutusluotto voi olla sinulle kertaluottoa paremmin sopiva ratkaisu. Esimerkiksi remontteihin liittyvillä kustannuksilla on taipumus kasvaa alkuperäiseen suunnitelmaan nähden, ja tällöin lisärahoitus voi olla paikallaan.

Jo nopealla haulla löydät netistä lukuisia vippivertailuja, mutta ei ole aivan yhdentekevää, mitä vertailua käytät. Tutustu vertailusivustoon huolellisesti ja ota selville, milloin vertailusivuston tiedot on viimeksi päivitetty. Nykyään monet vertailut sisältävät vanhentunutta tietoa pikalainoista, mutta ne tiedot eivät auta sinua löytämään itsellesi parasta mahdollista vippiä. Jos käyttämäsi vertailu on päivitetty vuosia sitten, sisältää se varmasti liian vanhaa ja sinun kannaltasi tarpeetonta tietoa. Meidän vertailusivustomme tiedot ovat aina ajan tasalla, ja vertailumme sisältää vain aktiivisia, luotettavia lainantarjoajia. Päivitämme vertailusivustoamme ahkerasti ja otamme kehitystyössä huomioon asiakkailta saamamme palautteen. Luomastamme vertailutaulukosta näet yhdellä silmäyksellä, mikä lainatuote saattaisi sopia sinulle kaikista parhaiten.

Lainojen vertailu kannattaa, sillä yritysten tarjoamiassa lainatuotteissa ja lainojen ehdoissa voi olla suuriakin eroja. Luotot eroavat toisistaan vähintäänkin lainasumman, laina-ajan ja koron suhteen. Tiesitkö, että voit saada ensimmäisen vipin jopa täysin ilmaiseksi? Lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat muutamista päivistä ja viikoista jopa useisiin vuosiin. Usein voit myös vaikuttaa takaisinmaksuaikaan itse. Lainattavat rahamäärät voivat vaihdella muutamista kympeistä jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Lainoja myöntävien palveluiden aukioloajat vaihtelevat, mutta yleensä hakemuksen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Osa palveluntarjoajista tarjoaa perinteistä, kertaluontoista pikalainaa, mutta osan tuotevalikoima sisältää joustavampia kulutusluottoja, joita asiakas voi nostaa käyttöönsä omien tarpeidensa mukaan.

Luottojen myöntämisen ehdot vaihtelevat, mutta yleisesti lainanhakijan on oltava täysi-ikäinen (vähintään 18-vuotias), luottokelpoinen henkilö. Yhteishakijan käyttö yleensä parantaa myönteisen lainapäätöksen todennäköisyyttä. Jotkut lainanantajat tarjoavat asiakkailleen lisäpalveluita, esimerkiksi mahdollisuutta eräpäivän siirtoon tai maksuvapaan kuukauden pitämiseen. Yleensä myönnettyjä luottoja siirretään tileille päivittäin klo 7–23, mutta kunkin palvelun aukioloajat kannattaa tarkistaa ennen hakemuksen tekemistä.

Tavalliset pankit eivät yleensä myönnä muutaman sadan euron kokoisia lainoja lainkaan. Lainan hakeminen pankista edellyttää usein käyntiä pankin konttorissa, joiden määrää on säästösyistä johtuen viime vuosina vähennetty. Pankkien aukioloajat saattavat olla suppeat ja aina ei ole selvää, mitä asiakirjoja asiakkaan tarvitsee ottaa mukaan luottohakemusta varten. Vipin ohella vaihtoehtoja pankkilainoille ovat nykyään myös erilaiset vertaislainat ja kulutusluotot, joita voi myös hakea netissä.

Netissä haettavien pikaluottojen summat vaihtelevat muutamasta satasista tuhansiin euroihin. Vippien vertailu ja lainan hakeminen onnistuvat helposti omasta kodistasi, kesämökiltä tai vaikka autosta parkkipaikalta. Voit hakea lainaa ilman käyntiä pankkikonttorissa ja, mikä tärkeintä, voit hakea juuri sen suuruisen ja sellaisen lainan kuin tarvitet. Myös liitteiden hakeminen onnistuu sähköisesti.  

Internetissä haettavat pikalainat ovatkin suosittuja ennen kaikkea helpon hakuprosessinsa ansiosta. Lähes kaikki netin pienlainapalvelut ja rahoituslaitokset ottavat hakemuksia vastaan vuorokauden ympäri, mutta yleensä lainoihin liittyviä päätöksiä tehdään ja myönnettyjä luottoja maksetaan asiakkaiden tileille vain palvelun aukioloaikoina. Jos hakemukseen tarvitaan liitteitä, myös niiden lähettäminen onnistuu helposti nettipalvelun kautta. Lähes aina luottohakemuksen tekeminen edellyttää rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi. Lainanhakijan tunnistaminen tehdään yleensä henkilökohtaisten, suomalaiseen pankkitiliin liittyvien verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Netissä haettava vippi on lainanhakijan näkökulmasta katsottuna erittäin helppo ja nopea ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen!

Et ehkä usko, mutta ei ole lainkaan yhdentekevää, mistä vippi haetaan. Rahoituksen alalla on paljon toimijoita, jotka, kuten muutkin yritykset, haluavat tehdä toiminnallaan voittoa. Vaikka pienlainoja ja yleensä rahoitusalaa koskevaa lainsäädäntöä on viimeisen vuosikymmenen aikana kiristetty ja sitä kautta parannettu lainaehtojen läpinkyvyyttä ja asiakkaan asemaa, voi ehtojen vertailu olla edelleen monille lainan hakemista suunnitteleville hyvin haastavaa. Korko ei ole ainoa lainan kustannus, sillä lainoihin liittyy yleensä monia muitakin kustannuksia, kuten nostokuluja ja tilinhoitomaksuja. Tämän vuoksi vippien vertailu etukäteen säästää selvää rahaa!

Alalla on paljon toimijoita, mutta valitettavasti kaikki pieniä luottoja myöntävät yritykset eivät ole yhtä luotettavia. Kiinnitä siis huomiota lainanantajan toiminnan luotettavuuteen. Meidän koostamamme vippivertailu sisältää vain hyväksi havaittuja ja koettuja, luotettavia toimijoita, joilla on paljon kokemusta tällä alalla toimimisesta. Lainanhakijan näkökulmasta on tärkeää, että lainaehdot ovat selkeät, vippi on helppo hakea ja rahat siirtyvät nopeasti tilille.

Myös asiakaspalvelun saatavuus ja aukioloajat ovat asiakkaan kannalta tärkeitä asioita, sillä selkeistä ehdoista huolimatta asiakas saattaa kaivata vastauksia kysymyksiinsä tai apua hakemuksen täyttämisessä. On tärkeää, että mahdollisissa ongelmatilanteissa asiakaspalveluhenkilökunta on helposti tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostites ja mahdollisesti myös chatin välityksellä ja että asiakaspalvelun aukioloajat ovat riittävät.

Kertaluontoinen, kokonaan kerralla takaisinmaksettava vippi on oivallinen ratkaisu silloin, kun tarvitset tietyn, pienehkön summan rahaa ja olet varma siitä, että voit maksaa summan kerralla takaisin eräpäivänä, esimerkiksi kolmen viikon kuluttua.

Tämä ei kuitenkaan sovi kaikille. Jos tarvitset pidemmän maksuajan ja haluat säilyttää mahdollisuuden lisälainan nostamiseen sinulle myönnetyn luottorajan puitteissa, saattaa kuukausittain lyhennettävä, jatkuvaluonteinen kulutusluotto olla sinulle paremmin sopiva vaihtoehto. Muistathan myös, että jotkut yritykset tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden siirtää eräpäivää. Tällä tavalla saat tarvittaessa myös kertaluottoon lisää maksuaikaa

Korko on luottoa otettaessa tärkeä tekijä. Yleensä lainasta ilmoitetaan nimellinen korko, joka ei välttämättä kuitenkaan kerro lainan todellisista kustannuksista. Siksi lainanantajien onkin ilmoitettava nykyään lainatuotteilleen todellinen vuosikorko, joka sisältää varsinaisen koron lisäksi myös muut lainasta aiheutuvat kustannukset, kuten tilinhoitomaksut. Huomaa, että yhteishakijan kanssa tehty hakemus parantaa usein lainan myöntämisen todennäköisyyttä, nostaa myönnettävää lainasummaa sekä laskee lainan korkoa. Yleisimmin yhteishakija on avio- tai avopuoliso, mutta se voi olla myös ystävä tai esimerkiksi sukulainen.

Miten vippi haetaan?

Vippi ja sen myöntämisen ehdot vaihtevat yritykset toiseen. Yleensä luottoa voi hakea netissä tai tekstiviestitse ympäri vuorokauden, ja myös mahdollisten hakemusten liitteiden lähettäminen onnistuu sähköisesti.Yleensä hakijalta edellytetään vähintään seuraavien kriteerien täyttymistä:

Huomaa, että lainan myöntämisen ehdot vaihtelevat yrityksestä toiseen eikä ehtojen täyttyminen vielä merkitse myönteistä luottopäätöstä.