Paras kulutusluotto – Vertailemalla säästät

Kulutusluotto on nykyaikainen lainamuoto, joka on helppo ja nopea ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen. Voit lainata jopa tuhansia euroja kätevästi netissä! Tällainen lainatyyppi sopii arjen yllättävien menojen että suunnitelmallisempien hankintojen toteuttamiseen, sillä kulutusluottoa on mahdollista nostaa käyttöön tarpeen mukaan. Voit käyttää lainaamasi rahat mihin tahansa haluat, sillä lainanantaja ei kysele lainasi käyttökohdetta. Muista kuitenkin vertailla luottoja ennen hakemuksen tekemistä.  

Vertaa nyt

Kulutusluotto on nykyaikainen, helppo ja nopea ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen. Siihen voidaan viitata myös nimillä pienlaina, pikalaina, pikaluotto ja vippi, ja se on luonteeltaan lyhytaikainen, vakuudeton laina. Myönnettävän luottomäärä on yleensä sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin, ja asiakas voi nostaa luottorajansa puitteissa rahaa tililleen juuri silloin, kun hän sitä tarvitsee.

Erilaisia luottoja myöntäviä palveluita on markkinoilla valtava määrä, ja välillä sopivan lainatuotteen etsiminen voi olla kuluttajalle vaikeaa. Lainojen vertailu vie paljon aikaa, ja asiakkaan näkökulmasta katsottuna aika on rahaa. Me teimme lainavertailusta yksinkertaista ja nopeaa. Taulukkomme avulla näet yhdellä silmäyksellä, mikä laina sopii sinulle parhaiten.

Kulutusluotto sopii tilapäiseksi rahoitusvaihtoehdoksi kaikille ihmisille koulutustasosta tai siviilisäädystä riippumatta. Muista kuitenkin, että lainan myöntämiseen vaikuttavat muutamat henkilökohtaiset tietosi. Lähtökohtaisesti kaikki lainan myöntämiselle asetetut kriteerit täyttävillä hakijoilla on mahdollisuus saada positiivinen luottopäätös, mutta viime kädessä lainanantaja tekee aina päätöksen luoton myöntämisestä.

Ennen lisärahoituksen hakemista kannattaa kuitenkin tarkkaan pohtia, miten suuri lainamäärä sopii juuri sinun tarpeisiisi. Kannattaa myös miettiä, tarvitsetko mahdollisesti myöhemmin lisää rahaa samaan tai johonkin muuhun käyttötarkoitukseen. Tällaisessa tapauksessa jatkuvaluonteinen kulutusluotto voi olla sinulle kertaluonteista pikavippiä paremmin sopiva ratkaisu. Joskus kustannuksilla on tapana lisääntyä esimerkiksi remontin yhteydessä, ja silloin lisärahoitus voi olla paikallaan.

Jo pikaisella haulla löydät internetin tietotulvasta suuren määrän erilaisia luottovertailuja, mutta ei ole aivan samantekevää, mitä vertailua käytät. On tärkeää, että tutustut vertailusivustoon huolellisesti ja otat esimerkiksi selville sen, milloin vertailusivuston tiedot on viimeksi päivitetty. Valitettavan monet vertailusivustot saattavat sisältää osittain tai kokonaan vanhentunutta tietoa pikalainoista, mutta vanhentuneet tai väärät tiedot eivät auta sinua löytämään itsellesi parasta mahdollista vippiä. Jos käyttämäsi kulutusluottovertailu on päivitetty vuosia sitten, sisältää se varmasti sinun kannaltasi tarpeetonta tietoa. Meidä koostamamme vertailun tiedot ovat aina aina ajan tasalla, ja sivustomme sisältää vain aktiivisia, luotettavia lainantarjoajia. Päivitämme sivustoa usein ja otamme aina kehitystyössä huomioon asiakkailta saamamme palautteen. Kätevästä taulukostamme näet yhdellä silmäyksellä, mikä lukuisista lainatuotteista saattaisi sopia sinulle parhaiten.

Luottojen ja vippien vertailu kannattaa, sillä yritysten tarjoamiassa tuotteissa ja lainaehdoissa voi olla suuriakin eroja. Lainat eroavat toisistaan ainakin lainasumman, takaisinmaksuajan sekä koron suhteen. Tiesitkö, että uutena asiakkaana voit saada ensimmäisen lainan jopa täysin ilmaiseksi? Myös tämä tieto löytyy vertailustamme.

Rahantarve ei aina ole suuri, mutta tavalliset pankit eivät yleensä myönnä muutaman sadan euron kokoisia luottoja lainkaan. Lisäksi perinteisen pankkilainan hakeminen edellyttää usein käyntiä pankin konttorissa, jolloin olet sidottu pankin konttoreiden aukioloaikoihin ja sijainnista aiheutuviin rajoituksiin. Lainan hakeminen netistä onnistuu mihin vuorokaudenaikaan tahansa, missä tahansa oletkin. Kulutusluoton ohella vaihtoehtoja pankkilainoille ovat nykyään myös vippi ja vertaislainat, joita voi myös hakea netissä.

Netissä haettavien pikaluottojen summat vaihtelevat muutamasta satasista tuhansiin euroihin. Vippien vertailu ja lainan hakeminen onnistuvat helposti omasta kodistasi, kesämökiltä tai vaikka autosta parkkipaikalta. Voit hakea lainaa ilman käyntiä pankkikonttorissa ja, mikä tärkeintä, voit hakea juuri sen suuruisen ja sellaisen lainan kuin tarvitet. Myös liitteiden hakeminen onnistuu sähköisesti.

Internetissä haettavat pikalainat ovatkin suosittuja ennen kaikkea helpon hakuprosessinsa ansiosta. Lähes kaikki netin pienlainapalvelut ja rahoituslaitokset ottavat hakemuksia vastaan vuorokauden ympäri, mutta yleensä lainoihin liittyviä päätöksiä tehdään ja myönnettyjä luottoja maksetaan asiakkaiden tileille vain palvelun aukioloaikoina. Jos hakemukseen tarvitaan liitteitä, myös niiden lähettäminen onnistuu helposti nettipalvelun kautta. Lähes aina luottohakemuksen tekeminen edellyttää rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi. Lainanhakijan tunnistaminen tehdään yleensä henkilökohtaisten, suomalaiseen pankkitiliin liittyvien verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Netissä haettava vippi on lainanhakijan näkökulmasta katsottuna erittäin helppo ja nopea ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen!

 

Kertaluontoinen, kokonaan kerralla takaisinmaksettava pikalaina on oivallinen ratkaisu silloin, kun tarvitset tietyn, pienehkön summan rahaa ja olet varma siitä, että voit maksaa summan kerralla takaisin eräpäivänä, esimerkiksi kolmen viikon kuluttua. Tämä lainavaihtoehto ei kuitenkaan sovi kaikille. Jos haluat pidemmän maksuajan ja haluat säilyttää mahdollisuuden lisälainan nostamiseen, saattaa kuukausittain lyhennettävä kulutusluotto olla sinulle sopivampi vaihtoehto. Muistathan myös, että jotkut yritykset tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden siirtää eräpäivää. Tällä tavalla saat tarvittaessa myös kertaluottoon lisää maksuaikaa.

Korko on luottoa otettaessa useimmille tärkeä tekijä. Yleensä lainasta ilmoitetaan nimellinen korko, joka ei välttämättä kuitenkaan kerro koko totuutta lainan todellisista kustannuksista. Siksi lainanantajien onkin ilmoitettava nykyään lainatuotteilleen todellinen vuosikorko, joka sisältää varsinaisen koron lisäksi myös muut lainasta aiheutuvat kustannukset, kuten tilinhoitomaksut. Huomaa, että yhteishakijan kanssa tehty hakemus parantaa usein lainan myöntämisen todennäköisyyttä, nostaa myönnettävää lainasummaa sekä laskee lainan korkoa. Yleisimmin yhteishakija on avio- tai avopuoliso, mutta se voi olla myös ystävä tai esimerkiksi sukulainen.

 

Miten kulutusluotto haetaan?

Kulutusluotto, sen tyypit ja myöntämisen ehdot vaihtevat. Yleensä lainaa voi hakea netissä tai tekstiviestitse mihin vuorokauden aikaan tahansa, ja tarvittavien hakemusten liitteiden lähettäminen onnistuu myös sähköisesti. Yleensä vähintään seuraavien kriteerien tulee täyttyä:

Huomaa, että lainan myöntämisen ehdot vaihtelevat yrityksestä toiseen eikä ehtojen täyttyminen vielä takaa myönteistä luottopäätöstä.