Vertaislainavertailu yhdistää lainaajan ja hakijan

Vertaislaina on kenties yksi kaikkein vanhimpia lainatyyppejä, ja se on viime vuosina noussut suureen suosioon internetin kautta. Vertaislainat ovat käytännössä lainoja yhdeltä henkilöltä toiselle – internet puolestaan auttaa yhdistämään nämä ihmiset. Vertaislainavertailun avulla löydät edullisimmat ratkaisut rahan lainaamiseen. Tutustu taulukkoon ja vertaa kätevästi kaikkia lainan tärkeimpiä ominaisuuksia.

LAINAPALVELU VUOSIKORKO LAINA-AIKA LAINA-SUMMA IKÄRAJA
23.8 24-84kk 500-15000€ 20vuotta Hae lainaa
  • Fixura on Fixura Ab Oy:n vertaislainapalvelu. Fixuran kautta voi hakea 2 000–10 000 euroa lainaa 12–60 kuukauden maksuajalla.

Vertaislaina – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Moni valitsee vertaislainan, koska yksityiseltä sijoittajalta lainaaminen tuntuu inhimillisemmältä kuin suoraan rahoitusalan yritykseltä lainaaminen. Käytännössä vertaislaina-ala on nykyään hyvin säännösteltyä, sillä sijoittaja ja lainaaja eivät koskaan kohtaa, mutta molempien oikeuksia on silti suojeltava. Sijoittajat voivat itse määritellä, minkä luottoluokituksen hakijoille myöntävät lainoja, ja hakijoilla on puolestaan runsas valikoima erisuuruisia lainoja ulottuvillaan ilman, että tarvitsee lähteä pankkiin.

Vertaislainavertailu auttaa löytämään juuri sellaisen lainan kuin tarvitset. Taulukon avulla saat automaattisesti päivitetyt, ajantasaiset tiedot saatavilla olevista vertaislainoista, ja voit vertailla sopimusten tärkeimpiä ominaisuuksia kuten todellista vuosikorkoa ja ikärajoja. Vertaislainoja myönnetään raha-asiansa hyvin hoitaneille, Suomessa vakituisesti asuville henkilöille. Tarkista tarkemmat hakuvaatimukset ennen hakemuksen lähettämistä.

Sopivan lainan löydyttyä sitä voi hakea suoraan taulukon kautta. Hakemusta varten on tunnistauduttava sähköisesti mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnusten avulla. Hakemukset käsitellään yleensä nopeasti. Rahat voi parhaimmillaan saada jopa yhden päivän sisällä. Vertaislainan voi käyttää niin pieniin kuin isoihinkin sijoituksiin, ja se maksetaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Usein voit maksaa lainan takaisin etukäteen ilman ylimääräisiä kuluja.

Vertaislainavertailu auttaa siis säästämään rahaa ja aikaa. Lainojen todellisissa vuosikoroissa voi olla hurjia vaihteluita, joten nopeakin vertailu on aikansa väärti. Hyvän lainan löydyttyä voit rahoittaa projektisi tehokkaasti, ja olla takaisinmaksun suhteen rauhallisin mielin.